Hanneke de Munck

HANNEKE DE MUNCK | Beeldhouwer

Verwondering, uit de serie altaarstukken. Detail

Een oase van beelden

15 september t/m 14 oktober 2018


11 beeldhouwers exposeren bij NDSM-Fuse

Deelnemende kunstenaars
Alice W. Bakker, Leo van den Bos, Desiré Haverkamp, Frea Lenger, Antoinette LeRoy, Huub van Meerwijk, Hanneke de Munck, Anja Vosdingh Bessem, Tom Wagenaar, Thijl Wijdeveld, Hubert Zeeman.

Opening
Zaterdag 15 september 15.00 uur

Open
15 september t/m 14 oktober 2018 
di t/m zo van 12-18 uur, beeldhouwers zijn aanwezig
Weekeind van 6 en 7 oktober 2018 gesloten

Adres
NDSM Scheepsbouwloods (voormalige skatepark)
NDSM-plein 85, 1022 WB, Amsterdam

Meer informatie en programma
www.beeldhouwers.nuwww.ndsm-fuse.nl


Afbeeldingen
'Verwondering' (2e afbeelding detail), Hanneke de Munck
Foto: Rob Bohle


NDSM Fuse
Voor wie de nieuwe hoge trap opklimt in de NDSM hal is Fuse, het voormalige skatepark, een verrassing. Als in een tuin met stille, hangende of liggende beelden kun je er doorheen dwalen. Wandel langs een meanderende stroom beelden de ruimte in. Een snelweg kruist je pad, verstoort de rust met een file van fantastische vrachtwagens. Omhoog groeiende vormen nodigen uit om er onder te rusten. Opengewerkte papieren wiegen zacht op de luchtstroom. 

De beelden raken aan dans, muziek, poëzie en humor. Zij werken in op de ruimte. Zoals een danser die door de ruimte beweegt deze oplaadt met energie, emotie, in beweging brengt, zo geven de beelden hun gestolde energie weer af aan de omgeving. 

De elf beeldhouwers zijn verbonden door poëtische ambachtelijkheid. In de expositie plaatsen zij klassiek naast experiment. Er is gewerkt met brons, gesmeed staal, natuursteen, hout, polyester, perspex, beton, papier, keramiek. 
Een oase van beelden.


Verdere informatie: